Нов проект на наредба на Образователното министерство е свързан с промяна

...
Нов проект на наредба на Образователното министерство е свързан с промяна
Коментари Харесай

Проект! Пълна промяна в класните стаи

Н ов план на  наредба на Образователното министерство е обвързван с смяна в класните стаи.  Те би трябвало да станат Г-образни, с мобилни, преместваеми стен и.  Двойните чинове  да бъдат  сменени с единични маси,  а към оборудването на класните стаи да се прибавят и  камини , посочва  NOVA .
 
Директорът на столичното 131-во учебно заведение Надежда Николчева, разяснява концепциите на Министерството на образованието:
 
Проектът  за тази разпоредба в действителност е  доста чакан дълго време от гилдията . Той би трябвало да внесе ред в просветителното пространство, в средата, в която обитават учениците. Наредбата разписва доста детайлно по какъв начин би трябвало да наподобява една учебна постройка и постройка на детска градина. Описва и по какъв начин би трябвало да наподобява една класна стая, един физкултурен салон, един профилиран кабинет. И в действителност това, което тя рамкира, мога да обобщя, че е фантазията на всеки, който работи в системата ”, добавя Николчева.
 
Проектът обаче се оказва неупотребим във всяко учебно заведение .
 
„ Всъщност това е огромният проблем, който шефовете виждаме в наредбата. Тя е с един пожелателен темперамент, защото не е използвана във типа, в който е излязъл планът за учебни здания, които са строени преди влизане наредбата за устройство на постройките за публични изгоди ”, уточни шефът.
 
Надежда Николчева разяснява и другата смяна, заложена в проекта  - заместването на двойните чинове с единични маси:
 
„ Чиновете доста от дълго време в забележителна част от учебните заведения към този момент са  заменени с единични модулни маси. Аз  не мисля, че това е проблем. По-скоро проблемите са в условията за  сградното пространство ”, добави още тя. 
 
Друга част от законопроекта, който провокира диспути, е построяването на камини в класните стаи.
 
„ К амината е условие за кабинета по химия. Тя е специфична камина ”, добави шефът на столичното 131-во учебно заведение.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР